Skip to main content

Integrated Pest Management (IPM)

What is the issue or problem you want to address in your country?
Globally crops suffer losses caused by various pests having a negative impact on food security of farmers, communities and particularly fast expanding urban areas. In addition to food security there is an increased demand for food safety and food of better quality by the growing populations and international trade. The widespread dependence on chemical pesticides results in high economic and environmental costs. Increased environmental and public health awareness and the need to implement sustainable agricultural production systems tend to discourage the injudicious use of pesticides. Over the last decades, consumers have shown a growing concern about the safety and quality of their food, where the main share of the consumption takes place. Both government regulators and private food retailing companies developed grades and standards for the production of food in order to meet requirements for food safety and quality. These grades and standards seem to create two interrelated problems. 
How will this course enable you to address this issue?
Appropriate implementation of Good Agricultural Practices and IPM for food safety and international market access requires a conducive environment of supportive and enabling policies and institutions. This can be achieved through multi-stakeholder processes (MSP) with the aim to enable IPM and/or pesticide-related policies and supportive institutional innovations, IPM aims to minimise the use of chemical pesticides and to ensure an integration of various control measures in an informed manner without harmful effects on the environment and occupational and public health. Researchers working with a wide range of crops around the world have proved the technical feasibility of IPM and significant successes have been achieved with specific pest problems. Generally IPM programmes combine several tactics into a multiple pest management strategy. Because of its complexity, however, IPM proved to be more difficult to apply on farms than simple chemical control techniques.
How will you address this issue with your position within your organisation?
The training is job-oriented and experience-based, therefore it is highly interactive: it provides participants with the opportunity to learn from a wealth of international experience available among themselves and the course facilitators. The topics will be addressed through supervisor, exercises, field visits, case studies and personal and/or group assignments. Excursions and field work enable comparison of own experiences with practices in the Netherlands, whereas group assignments facilitate exchange of knowledge and experiences between participants. The training programme Integrated Pest Management and food safety is composed of two components, being Pesticides and food safety in IPM, and IPM policy and institutional innovations.

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…