Skip to main content

United Nations Environment Programme Internship 2017


Deadline: August 8, 2017
Location:  UNEP, Germany
Overview:

The United Nations Environment Programme (UN Environment) is the United Nations system's designated entity for addressing environmental issues at the global and regional level. Its mandate is to coordinate the development of environmental policy consensus by keeping the global environment under review and bringing emerging issues to the attention of governments and the international community for action.

​Education:

Applicants must at the time of application meet one of the following requirements:

a. Be enrolled in a graduate school programme (Master’s degree or higher);
b. Be enrolled in the final academic year of a first university undergraduate degree program (minimum Bachelor's level or equivalent);
c. Have graduated with a university degree and, if selected, must commence the internship within a one-year period of graduation.
In addition, applicants should possess the following skills:
d. Be computer literate in standard software applications and have experience in the use of a range of social media platforms and tools.
e. Have a demonstrated ability to successfully interact with individuals of different cultural backgrounds and beliefs, which include willingness to try and understand and be tolerant of differing opinions and views;
f. Have experience writing or participating on social media (please provide links showcasing your experience);
g. Have experience editing images or preparing graphics for social media communications.
h. Have experience engaging and building communities on social networks, particularly Twitter and LinkedIn

Preferred area of study:

Studies in the fields of communication, knowledge management, journalism, design, or public relations are desired. Experience of or demonstrable interest in environmental and science issues will be an advantage.


Work Experience:

Applicants are not required to have professional work experience for participation in the programme.

Languages:

For this internship, fluency in oral and written English is required. Knowledge of another UN language is desirable.

Assessment:

Potential candidates will be contacted by hiring manager directly for further consideration.


Responsibilities:

The successful candidate will be under the supervision of the Head of Communications and must have the ability to work with minimal supervision. Specific activities and responsibilities would include:

• Preparing new and updating existing written outputs such as featured articles, blog posts, Tweets, Facebook/ LinkedIn/ Instagram posts, to reflect IPBES work around the world;
• Assisting with targeted social media campaigns and preparing social media kits, including web cards and draft messages, for sharing within the wider UN system, IPBES stakeholders and relevant NGOs and agencies;
• Monitoring the IPBES LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram and YouTube accounts; drafting and scheduling posts for these platforms;
• Preparing and posting audio-visual material, especially video material, across all IPBES social media platforms;
• Researching relevant posts from partners and scheduling retweets and reposts.
• Actively expanding the network of IPBES social media followers; and
• Preparing weekly update of new VIP followers (influencers).



Special Notice:

Your application for this internship should include:

1. A cover letter explaining why you are interested and qualified for the internship, and what you hope to gain from the internship;
2. A completed Personal History Profile through the UN careers Portal. In your Personal History Profile (PHP), be sure to include all past work experiences, IT Skills, and three references. You are encouraged to attach your CV.
3. A proof of your current enrolment in a graduate programme (click on link to access and attach to your application: http://unon.org/content/internship-programme) or a certified copy of your degree if you already graduated.
4. Due to an envisaged high volume of applications to be received, ONLY successful candidates will be contacted.
5. Incomplete applications will not be reviewed.

Website:

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…