Skip to main content

Applications for 2018/2019 Chevening Scholarships are Open Now (Fully Funded to UK)



Deadline: November 7, 2017
Location:  UK

​Fully funded!
 Applications for 2018/2019 Chevening Scholarships and some Chevening Fellowships are open.

Please read the information on this page carefully prior to applying and   subscribe to the newsletter    for tips and updates on how to prepare and how to apply.

Applications for 2018/2019 Chevening Scholarships and some Chevening Fellowships close on 7 November 2017.

Before you apply for a Chevening Scholarship:

Eligibility:

  • Be a citizen of a Chevening-eligible country
  • Return to your country of citizenship for a minimum of two years after your award has ended
  • Have an undergraduate degree that will enable you to gain entry onto a postgraduate programme at a UK university. This is typically equivalent to an upper second-class 2:1 honours degree in the UK.
  • Have at least two years’ work experience (this may be up to five years for fellowship programmes, so please refer to your country page for further details)
  • Apply to three different eligible UK university courses and have received an unconditional offer from one of these choices by 12 July 2018
  • Meet the Chevening English language requirement by 12 July 2018

​In order to submit your Chevening Scholarship application, it is essential that you have the following ready:

  • Valid passport/national ID card
  • University transcripts and degree certificates (undergraduate, postgraduate)
  • Three different UK master's course choices

You may also wish to submit the following optional documents if you already meet the requirements. You can submit your initial application without these documents, but you will have to upload them to your application by 12 July 2018:

  • English language test results
  • UK master's university offer

Only documents in PDF format can be uploaded to the online application system, and documents cannot be over 5MB in size.

English Language Criteria:

In order to receive a Chevening Award, all applicants must demonstrate that they have fulfilled the Chevening English language requirement by 12 July 2018. We advise all applicants to ensure they have fulfilled the English language requirement as early as possible by either:

  • Taking an English language test
  • Claiming an exemption based on the UKVI exempt categories

If you fail to demonstrate that you have met the required English language level by 12 July 2018 or fail to prove that you qualify for an exemption, your application will not be successful.

You are free to take tests more than once in order to meet the Chevening English language requirement. Please note that Chevening does not pay for costs associated with English language testing. You are responsible for booking and paying for costs associated with these tests.
Chevening accepts English language tests from five providers:

  • Academic IELTS
  • Pearson PTE Academic
  • TOEFL iBT
  • Cambridge English: Advanced (CEA)
  • Trinity ISE II (B2)

Courses:

Choose your three courses carefully as you won't be able to change them after submitting your application. To be awarded a scholarship, you must get an unconditional offer for one of your course choices by 12 July 2018.

Applicants will need to select three different master's courses, these can be three different courses at the same institution or the same titled course but at three different universities. You should choose your field of study carefully and select courses which reflect your current or future career goals.
In order to be eligible, the courses you choose must be:

  • Full-time
  • Start in the autumn term (usually September/October)
  • Taught master's (i.e. not research-focused MRes programmes)
  • Lead to a master’s degree qualification
  • Based in the UK

Course cannot be:

  • Distance learning
  • Part-time
  • Less than nine months in duration
  • More than 12 months in duration 
  • PhD or DPhil are not permitted

Benefits

  • university tuition fees
  • a monthly stipend
  • travel costs to and from the UK
  • an arrival allowance
  • a homeward departure allowance
  • the cost of one visa application
  • a travel grant to attend Chevening events in the UK

Visit  Official website    to submit your application!

Website:

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…