Skip to main content

Apply now for the 2018 Future For Nature Award! - Win a Prize of  € 50,000


Deadline:  September 15, 2017
​Location: The Netherlands

Win a prize of  € 50.000!
Overview:

Future For Nature supports young, talented and ambitious conservationists committed to protecting species of wild animals and plants or conservation of nature in general. These individuals can make the difference for the future of nature.

Future For Nature is looking for new conservation heroes! For young, inspiring persons that combine their passion and actions to create concrete results in conservation of endangered species (animals, plants, or their habitats). Step into the line of the thirty previous winners, and win € 50.000 to give  your conservation career an extra boost.

Application:

  • Your application form should be Word processed (not a PDF) and must be submitted as an email attachment to info@futurefornature.org. The subject of the email should read: SURNAME CANDIDATE - Candidate FFN Award 2018. For example if your name is Bill Jones: JONES – Candidate FFN Award 2018.
  • Answer all the questions in English in the given order without exceeding the maximum number of words mentioned.
  • Do not add any additional documentation. Your application will be used to select ten nominees for the Future For Nature Awards 2018. The ten nominees will be requested to provide further information (written info, photos, information for the FFN website,
    5-minutes film), which will be used to select the final three winners.
  • Your application will only be assessed if your completed application form is submitted not later than Thursday 15th September 2017.

Application criteria:

The following solid criteria will be used in the Selection Procedure for the Future For Nature Award winners:
  • The candidate should not be older than 35 years on 30th April 2018, i.e. born after
    30th April 1983.
  • The Future For Nature Award is awarded to individuals only, not to organizations.
  • The candidate has achieved substantial and long-term benefit to the conservation status of one or more animal and/or plant species or that of a specific population of one or more animal and/or plant species.
  • The candidate has demonstrated leadership and entrepreneurship in his/her conservation work.
  • The candidate has been creative and innovative in his/her work.
  • The main approaches in his/her work have proven to be cost-effective.
  • The candidate must be determined to continue his/her conservation work, as the Award aims to stimulate the winner’s future work and is not an "end of career" prize.
  • The prize should be used towards a conservation project of the winner’s own choice.
  • Winners will present their work at the Future For Nature Award event at Royal Burgers’ Zoo in Arnhem, the Netherlands. The event will take place in March, April or May 2018. Travel and accommodation expenses will be covered by the Future For Nature Foundation.

Additional remarks:

  • Work related to the conservation and protection of endangered species (IUCN's Red List) is given priority.
  • The cash prize should go towards the work of the winners for 100%. That is, Future For Nature will not allow administrative deductions to be made or claimed by mother organizations.
  • For more information, please take a look at www.futurefornature.org

Official Website:

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…