Skip to main content

Win The Green Star Awards 2017 and Travel to  Environment and Emergencies Forum (EEF) in Kenya (Fully Funded)


Deadline for Application: January 30, 2017
Location: Kenya

​Fully Funded !
Overview:

The purpose of the Green Star Awards (GSA) is to recognize outstanding individuals or organisations that have made remarkable efforts to prevent, prepare for, and respond to environmental emergencies – as well as to integrate environment with humanitarian action across the world. It is a joint initiative between Green Cross International (GCI), the UN Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (OCHA) and the UN Environment Programme (UNEP). The GSAs are intended to underline the nexus between the environmental impacts of natural disasters, technological accidents and complex emergencies, and their consequences for affected populations and providers of humanitarian assistance.

Award Criteria and Categories:

The biennial Green Star Awards recognize individuals, organizations, governments and companies who demonstrate achievements in prevention, preparedness and response to environmental emergencies.

Both the short-list and the final decision made by the Jury Panel will be made following a thematic approach based upon three categories:

Prevention and Preparedness
The efforts to increase awareness of communities, disaster responders, governments and industries on the impacts of environmental emergencies, to prevent environmental emergencies, and to improve preparedness for future disasters by building capacity at various levels.

Response
The efforts to ensure that effective and timely responses are provided in case of environmental emergency.

Environment and Humanitarian Actions
The efforts to consider environmental issues as part of a holistic response effort, by ensuring that environmental considerations are duly integrated in the humanitarian programme cycle – including strategy development, contingency planning, resource mobilization, performance monitoring and evaluation. 

**The 2017 edition of the Green Star Awards will be presented on 13 June 2017 in Nairobi, Kenya, as part of the 2017 Environment and Emergencies Forum (EEF). An event to honor the 2017 awardees will also be held during Green Cross International’s General Assembly in the fall of 2017. travel expenses to receive the award will be covered.

Website:

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…