Skip to main content

VICTOR Badminton

The first page of the BWF’s world rankings lists the Top10 players/pairs in each discipline. As well as their ranking, their nationality, name, BWF members’ ID, total current total of points and the number of tournaments in which they have successfully won points in the last 12 months are shown.
 
If you want to check on a list of players lower than the Top 10, click on “More” on the table. If you want to view detailed information about a particular player (results in various tournaments, match details) click on “Profile” next to members’ ID. 
 
Lee Yong Dae's ranking
Fig. 2 Detailed points information for ROK player Lee Yong Dae (image taken from the official BWF website on Sept. 26, 2013)
 
In Ranking History we can find out details of the tournaments a player has played in and points received. As a player might take part in two or more disciplines, (such as men’s doubles, mixed doubles) or play with a different teammate as partner (example: Lee Yong Dae partnered Jung Jae Sung in 2012, in 2013 his partner is Ko Sung Hyun,) you can select a specific discipline/combination to view information about the corresponding individuals. 
 
The points from the 10 tournaments in which the highest number of points were won by a player/pair in the previous year are added together  
The principle according to which BWF points are calculated is: The points from the 10 tournaments in which a player/pair won the highest number of points in the previous year are added together.
 
In Fig. 2 it can be seen that Lee Yong Dae has taken part in 20 international tournaments with partner Ko in the last year, winning 2660~11000 points in each. The total of all points won is 133555.8812 but the BWF only counts the ten events at which the highest number of points were won (marked with * after Matches,) giving a total of 86745.8812.
 
The higher the tournament level, the greater the number of points the winners gets!
BWF tournaments are divided into four levels. For details of how these are graded see the article: BWF tournament grading introduction. In principle, the higher the level of the tournament is the greater the number of points the “champion” will win and the further a player/pair progress in a tournament they more points they win.
 
The tables below show the number of points that can be won in Grand Prix, Grand Prix Gold, Super Series, and Super Series Premier major international tournaments.
 
 Number of Points
Tournament LevelSuper Series PremierSuper Series
Championship11,0009,200
Runner-up9,3507,800
Semi-Finalists7,7006,420
Quarter-finalists6,0505,040
2nd Round 4,3203,600
1st Round2,6602,220
Qualifying-final Round1,060880
Qualifying-1st Round520430

 Number of Points
Tournament LevelGrand Prix GoldGrand Prix
Championship7,0005,000
Runner-up5,9504,250
Semi-finalists4,9003,500
Quarter-finalists3,8502,750
Last 162,7201,920
Last 321,6701,170
Last 64660460
Last 128320220
Last 25613090
Last 5126040
Last 10243025
 
Basically, points are received by all players who successfully enter a tournament, even ones who are knocked out at the qualifying stage, however, as the BWF only counts the ten tournaments in which most points were won in the previous year it doesn’t mean that a player has a chance of being World No. 1 just by entering every tournament.
 
World Top 10 players will usually select 10-20 inernational tournaments to play in in a year as they can win more points for reaching the semifinal stage in selected tournaments than the winner of a lower level tournament wins.  
 
VICTOR’s monthly new world rankings report
After learning about the BWF rankings and points calculation methods we suggest everyone regularly check the Latest world rankings report on the official VICTOR website. This will have the list of the new Top 10 players/pairs as well as reviewing and reporting the highlights of the large international tournaments of the previous month. Read regularly every month and you won’t miss any important international badminton news!
 
( Edit by VICTOR Badminton )

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…