Skip to main content

United Nations University Institute for Water, Environment & Health 2017 Internship Programme



Deadline: June 30, 2017
Location: United Nation University
Overview:

​Are you a recent graduate or enrolled in a graduate program?  Are you interested in making a difference in environmental research and policy?  Do you have a commitment towards addressing issues of international importance related to water, environment and health? If so, then the UNU-INWEH Internship Programme could be for you!

Interns have come from Canada, France, India, Mali, Mexico, Pakistan, the United Kingdom, the USA, and elsewhere. UNU-INWEH provides interns a chance to work in an international environment and experience first-hand the operations of the United Nations. In this volunteer program, interns interact with staff members and contribute towards UN water research and training projects conducted in developing countries. To see the kind of activities that interns get to contribute to, visit the  Interns    page.  If you think that the UNU-INWEH Internship Programme could be your next step, please find out if you meet the eligibility requirements (below)  and submit an application.

Interns are recruited through a competitive application process through (1) specific vacancy announcements (listed on the vacancies page) or (2) unsolicited applications (open).  All interns are  required to make a 3-month (minimum) to 6-month (maximum)  full-time  commitment.

Vacancies​:

UNU-INWEH –FloodNet – Joint Internship Opportunity: Review of the status of and trends in flood early warning systems globally

​Eligibility Requirements:

  • Academic Qualifications & Fields of Interest:   Bachelor’s degree or equivalent degree in an area relevant to UNU-INWEH’s field of work.
  • Languages:  excellent spoken and written English; knowledge of other UN languages is an asset.  See  FAQs  Section 2 for requirements concerning language certification.
  • Computer skills: ability to use office-related software (Microsoft Office) and hardware (PC).
  • Attitude:  awareness and ability to adapt to a multicultural environment and a commitment to international public service are essential. Applicants should demonstrate good communication skills and show initiative and flexibility.
  • Availability:  the duration of an internship is a minimum of three months (full-time).
  • Insurance:   proof of insurance coverage for the entire period of the internship.
The selection will take into consideration academic achievements and research accomplishments, two letters of recommendation, and your statement of purpose. Further documents may be requested only if shortlisted. See   FAQs  for further information.

​How to Apply:

Interns are recruited through a competitive application process through (1) specific vacancy announcements (listed on our vacancies page) or (2) unsolicited applications (open). Both require a  3-month (minimum)   to  6-month (maximum)   full-time   commitment.
To apply to the UNU-INWEH Internship Programme, complete the following steps:

  1. Ensure you satisfy the  Eligibility Criteria.
  2. Fill out all  five   of the  required   application documents.
  3. Email or fax your application to the UNU-INWEH Internship Coordinator.
  • Only  complete applications   (i.e., containing all five required documents) will be considered.
  • Only short-listed candidates will be contacted.
  • Your internship application will be considered valid for 12 months   from the submission date.
  • If applicants do not receive a response within 12 months of submission, the application has not been retained.

Website:

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…