Skip to main content

United Nations Human Rights (OHCHR) Internship Program 2017.


Deadline:  September 30, 2017
​Location:  Switzerland.
Overview:

​Purpose of the internship programme:


Internships for graduate students are available at the Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights (OHCHR). These internships are intended to:
  1. increase the intern's understanding of current human rights issues at the international level and give them an insight into the work of the United Nations and OHCHR in particular; and
  2. provide OHCHR and the United Nations Human Rights mechanisms with the assistance and contribution of outstanding young students or graduates.
The relationship between the Organization and the intern is one of mutual benefit. Interns are assigned to an organizational unit of OHCHR according to the needs of the Office and their own areas of interest. They are involved, inter alia, in: researching human rights issues, drafting analytical papers and reports, providing substantive and technical servicing of meetings, backstopping fact-finding and technical cooperation activities as well as field operations and supporting other OHCHR activities, depending on the exigencies of the Office. As part of the internship programme, OHCHR endeavours to brief interns through a series of information sessions on human rights issues conducted by staff of the Office.

Qualifications required:​

Please keep in mind that even if you meet the qualifications described below, there is no guarantee of an internship. You will be contacted directly by the Hiring Manager if you are selected.

Applicants to the United Nations internship programme must at the time of application meet one of the following requirements:
  1. Be enrolled in a graduate school programme (second university   degree or equivalent, or higher);
  2. Be enrolled in the final academic year of a first university degree programme (minimum Bachelor’s level or equivalent);
  3. Have graduated with a university degree (as defined in 3.1 (a) and (b) above) and, if selected, must commence the internship within a one-year period of graduation, as provided for in section 11.4 of the present instruction.

​For information see also the Administrative Instruction about the Internship Programme (ST/AI/2014/1).
Internship Programme - Internship Coordinator - Administrative Section (internships)Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights
Palais des Nations, CH-1211 Geneva 10, Switzerland.

Email address: internship@ohchr.org
Incomplete applications will not be considered.

​Internship dates and duration:

To be eligible for an internship with OHCHR, you have to apply through the  UN Careers website . When completing your application, kindly indicate a time period in the current year when you are available to start your internship. If you would like to be eligible to start your internship in 2017, please apply between October 2016 and 30 September 2017.

Website:

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…