Skip to main content

UNFCCC Internship Program 2017 for the International Students.

Deadline: Ongoing
Location: bonn, Germany
Overview:

UNFCCC looking for three interns in knowledge management. If you are a graduate-level student interested in user experience design, records management, knowledge management or internal communications.

Background:

he United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) is the focus of the political process to address Climate Change. The Convention secretariat supports the Convention and its Kyoto Protocol through a range of activities, including substantive and organizational support to meetings of the Parties. The Communications and Outreach (CO) programme is responsible for external communications, media relations, online public information and outreach to stakeholders in support of the Convention and the Kyoto Protocol. The programme leads the public advocacy work of the Climate Change Secretariat and the strategic high-level engagement of stakeholders involved in the development of climate change policies. The programme supports the communications and outreach work of the secretariat and will seek to increase the number of outreach partnerships, in particular with the private sector and other key stakeholders, with a view to facilitating enhanced action under the Convention.

Time frame:

The internship is for a period of minimum two to maximum six months. The exact period will be determined based on the availability of the intern and the needs of the programme. There is the possibility of an extension, subject to the intern’s on-going university enrolment and performance. The selected intern will work onsite at the UNFCCC campus in Bonn, Germany.

Minimum requirements:

Candidates must have completed an undergraduate degree and be enrolled in a Master's programme at a recognized university at the time of application and for the duration of the internship. Candidates must be fluent in French and English (both oral and written) and have strong writing skills. Studies in the field of public policy, public relations or journalism are preferred.

Internship conditions:

UNFCCC secretariat internships are not remunerated and the selected intern will be responsible for all costs before, during and after the internship assignment. Interns of the UNFCCC secretariat are not considered to be staff members. The selected intern will work on a full-time basis (40 hours per week) at the UNFCCC premises in Bonn, Germany.

For more detailed information about UNFCCC Internship programme please visit the internships section on our recruitment webpage: https://unfccc.int/secretariat/employment/recruitment.

Application procedure:

Candidates who are interested in this assignment and meet the minimum requirements are encouraged to send their curriculum vitae and a cover letter to internship@unfccc.int with the subject line: “Application: Internship, Communications  French Newsroom and Social Media.” Due to the high number of applications, only candidates under serious consideration will be contacted for a telephone interview.

Website:

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…