Skip to main content

UNFCCC  Global Youth Video Competition 2017 (Fully Funded to COP23, Germany)



Deadline:   18 August   2017
Location:  Germany

Fully funded trip to COP23, Bonn, Germany
​The Competition

If you are between the ages of 18 and 30, UNFCCC  want to hear about the inspiring actions you are taking to combat climate change in a compelling and concise maximum three minute video. UNFCCC  would like you to showcase a project or campaign you are involved in which relates to one of this year’s categories.

Category 1: Climate friendly and resilient cities

3.5 billion people live in cities today and their populations will continue to increase in the coming decades, especially in developing countries. Cities account for 60-80% of energy consumption and 75% of carbon emissions.

Developing sustainable cities and communities is one of the key components in reducing greenhouse gas emissions and adapting to the inevitable impacts of climate change. We are asking young people to submit videos that showcase activities which contribute to climate friendly and resilient cities.

UNFCCC is  looking for videos which showcase:

  • the implementation of climate friendly solutions/ideas about how to promote sustainability in urban areas/communities; including clean energy, clean transportation, community gardening, stepping up recycling and waste reduction, and other projects to reduce emissions;
  • building resilience to climate impacts such as heatwaves and floods, for example through tree planting, increasing green spaces and creating flood defenses;
  • actions to increase public awareness, and to advocate change at the policy level regarding the need to reduce greenhouse gas emissions and to build resilience.

Category 2: Oceans and climate change

Oceans contain 97% of the planet’s water, employ over 200 million people and are the primary source of protein for 3 billion people. The degradation of oceans therefore present serious threats to many countries.

Oceans absorb much of the temperature rise and 30% of the carbon dioxide produced by humans, this is leading to higher levels of acidity. Sea levels are also on the rise and threaten many coastal communities. We are asking for videos on actions youth are taking to address challenges related to oceans and waterways.

UNFCCC is  looking for videos which showcase:

  • the restoration of wetlands and mangroves which protect against storm surges and saltwater intrusion;
  • the construction of dykes and other defenses against sea level rise;
  • the increase of scientific knowledge to improve ocean health;
  • activities which increase public awareness about the need to build resilience with regard to oceans and ways to reduce CO2 emissions so that oceans are better protected.

How to enter

Make an engaging  maximum of three minute video, using whatever type of camera you have available, about your activities and submit in online to tvebiomovies.

The Prizes

  • A round trip to  COP23    in Bonn, Germany this November 2017
  • Position as a youth reporter at COP23, where you will assist the UNFCCC Newsroom team with videos, articles and social media posts.

Website

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…