Skip to main content

UNCCD COP13 Youth Forum in China  (Fully Funded to China). Apply Now!


Deadline: June 26, 2017
Location: China

fully  funded to China!
Overview:

Apply to attend and speak at the Youth Forum organized during 13th Conference of Parties (COP13) of the United Nations to Combat Desertification .

Please read all the information below before applying

From 8-10 September 2017, the State Forestry Administration, the United Nations Convention to Combat Desertification secretariat, the United Nations Environment and All Youth China Federation in partnership with Chinese Forestry Academy to co-organize the first UNCCD Youth Forum recognizing the important roles that the youth plays in achieving the sustainable development goals, in particular target 15.3 on Land Degradation Neutrality.

Objectives of the Forum:

1. Voicing the youth commitment in achieving Land Degradation Neutrality;
2. Building the capacity and opportunities for youth in the work on combating desertification, land degradation and drought;
3. Sharing youth / youth organizations experience in combating desertification.

The Committee of the Youth Forum will facilitate in identifying speakers and representatives from all regions to participate in the forum.

The youth representatives and speakers will be selected based on their submission of the following:

1. Personal details (please use the form provided) Youth Forum United Nations Convention to Combat Desertification 13th Conference of Parties Land, Youth and Sustainability
2. Nomination letter from an CSO accredited or provisionally accredited to the Convention (bearing official letterhead and seal)1
3. Answers for the questions included in the form
4. Curriculum vitae (max 2 pages)
5. 2 samples of work undertaken by the incumbent related to land issues (e.g. blog, video, articles, etc.)

A web link to the provided material is also sufficient. Selected speakers and representatives will receive full funding of international travel, accommodation and daily allowance during the forum.

Applicants must:

 be between 18 to 35 years of age;
 be volunteers / members for a civil society organization or network, academic institution, trade or technical institution or UN youth-related education program;
 be authorized officially by their organization or network to speak on behalf of the organization or institution (providing a signed letter from head of organization or a supervisor);
 have demonstrated ability to engage constructively with a variety of stakeholders;
 be available to be in Ordos, China from 7-10 September 2017;
 have a visa for travel to China, or be able to obtain one within 2 weeks. (Please check with the Chinese Embassy or Consulate in your country. Selected speakers will receive an invitation letter to support a visa application, but will be responsible for obtaining the visa and for any costs associated with obtaining the visa.);
 agree to produce a daily article / blog for the forum when selected
 be able to communicate in English

Website:

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…