Skip to main content

UM iCamp 2017 in Indonesia


UM iCamp is part of the continued efforts of Universitas Negeri Malang to enhance global education. The program was initiated to provide overseas college students with hands-on opportunities to learn Indonesian language and experience the cultural and academic life in Indonesia.
This intensive program consists of classroom sessions, socio-cultural sessions, and field trips to cultural and historical venues. Through the sessions, international students will have opportunities to better understand the dynamic aspects of Indonesian society in the past, present, and future.
Indonesia begins to be the referral college to continue study in higher education in bachelor, master’s, and doctorate degrees. As one of the pioneers of ex-teacher collage in Indonesia, Universitas Negeri Malang continues to improve its quality, both in academic and non-academic. By adding elements of language and culture in every line of education, Universitas Negeri Malang strives to realize its goal to be one of the referral college nationally and internationally. This can be seen from the increasing number of international students from year to year.
With the effort to expand its wings in international level, Universitas Negeri Malang through the Office of International Affairs offers a variety of degree and non-degree programs. One of the non-degree internationalization programs that aims to introduce Indonesian culture and language is UM iCamp 2017. This program is designed to entice international students to learn Indonesian culture and language around Malang.
The introduction of Indonesian culture and language to international students. UM iCamp 2017 has a tagline of “Broaden your vistas and unmask the colorful cultures”

Location:

 Indonesia

 Benefits

CONNECTING PEOPLE WITH CULTURES:
Come and join an international community of students at an Indonesian university committed to learning. The program caters students from around the globe to venture on activities harnessed to the broadening of students’ vistas.
EXPERIENCE A LEADING INDONESIAN UNIVERSITY:
It is an exciting opportunity to be part of one of the vibrant universities in Indonesia and to have added values to your degree at your home universities.
UNIQUE COURSES AVAILABLE:
Unique Indonesian-related courses are offered to the participating students. Getting to know more about the language, cuisines, and miscellany of Indonesia through exciting activities is a guarantee that this program is not to be missed.
VIBRANT CITY:
Students will experience the thriving city of Malang, both cultural and physical, which is situated in 450 meters above sea level and surrounded by mountains and volcanoes, making it beautiful and loveable.

 Eligibilities

  • Be at least 18 years of age by the start of the program (August 11, 2017)
  • Be enrolled in higher educational institution
  • Have successfully completed at least one semester of college or university courses
Eligible Regions: Open for All.

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…