Skip to main content

TRAINING GUIDE FOR BADMINTON BEGINNERS

What should badminton beginners practice to improve their game?
Many badminton players came to the sport as a result of recommendation by friends. After playing a few times some players search for an effective training method to help them progress, hoping to obtain the ability to play various shots and use different tactics on court to make playing the game more exciting and fun.
 
How then can we play good shot after good shot? How do we start to train? Do we really need a coach? Do we need to do weight training? Is self-learning by watching film of others play effective? Below we will answer these questions often asked by beginners and provide training content examples for everyone’s reference.  
 
Ko Sung Hyun
The powerful smashes of VICTOR star Ko Sung Hyun leave a deep impressions
 
Be sure to prepare properly before training starts 
1.Choose the right equipment: Choose a specialized badminton racket and shoes to reduce the risk of sports injury.
2.Find a good partner: Their ability is of secondary importance, what’s most important is that, like you, they want their badminton skills to improve.
3.Choose a suitable practice venue: when choosing a venue the most important consideration should be safety, while also taking into account whether lighting is sufficient, if the wind will have an effect on play and whether transport is convenient.
4.Set a suitable training plan in accordance with your situation:there is no training formula that’s suitable for everyone so, before training, you should know your own ability and take into account your available time, formulating a training plan that suits your own particular situation.
 
Three aspects: Raise badminton ability across the board
Most professional players began team training at a young age so their posture is standard, application of power correct, they have good fitness levels, and they are calm on court. Many recreational players are busy at work on weekdays, only play once or twice a week and don’t have the time to do the complete training that professional players do.
 
However, as long as we set correct training items with regards the 3 aspects of skills, ability and experience, playing ability should improve markedly.
 
badminton training
 
Skills
An excellent badminton player will certainly repeatedly carry out the nine skills and basic footwork training because these are the indispensable basics of the game. Being able to play the nine shots is just the start, the next step is raising shuttlecock striking quality; for example  a deep clear should be sufficiently high and long and a drop shot should be close to the net; and the action for playing chops, smashes and drives should be the same to make it hard for your opponent to tell which shot you will play. 
 
The key to good shuttlecock striking quality is familiarity with basic footwork because a shot hit when you are in position early will always be much better than one played in haste.
When we have internalized these basic skills so that they become reflex actions we will have more opportunity to use various delicate changes in action to play shots that are disguised and put our opponent under pressure.
 
Ability
Badminton is a sport that needs coordination, power, fitness and muscles power (such as the wrist, arm, waist, thighs and calves). Ability can be improved by special training.
 
Experience
Some players play well when they play with people they are familiar with but when they play stranger or take part in a competition they can’t achieve their normal playing level. This is a classic example of insufficient experience. 
 
When two players of equal skill and ability face each other the one with the greater desire to win, self-confidence, willpower, emotion control ability and other kind of mental strength will usually win.
 
Consequently, you need to accumulate experience of playing in formal and recreational competitions as this is one type of training that is indispensable for improving badminton ability.,
 
Lee Yong Dae
Rich match experience increases a player’s ability to withstand pressure
 
We suggest everyone uses the 3 aspect concept introduced above to identify their strengths and areas that need to be strengthened. 
 
For example, a player who has the skills but always panics in a match and makes mistakes should make an effort to increase their experience; if a player has good basic fitness and muscle power and stamina but hasn’t mastered the basic skills so they have limited shot variety, they should do training to improve their grasp of these nine basic skills. 
 
In the next VICTOR Badminton Coaching article Training guide for badminton beginners (Part 2) we will provide concrete training programs (including training methods and suggested training volume) for your reference. Please look forward to it!
( Edit by VICTOR Badminton )

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…