Skip to main content

The Knight-Hennessy Scholars Program at the Stanford University (Fully Funded to USA)


Deadline:  September 27, 2017
Location: USA

Fully funded Program!
Overview:

The Knight-Hennessy Scholars program will annually identify a group of 100 high-achieving students from around the world with demonstrated leadership and civic commitment to receive full funding to pursue a wide-ranging graduate education at Stanford, with the goal of developing a new generation of global leaders. The Knight-Hennessy Scholars is the largest fully endowed scholars program in the world.

Eligibility:

​All Citizens Welcome!

Stanford University encourage applications to the Knight-Hennessy Scholars program from citizens of all countries. That’s natural since SU expect Knight-Hennessy Scholars to have global impact.

Stanford  expect that over time about one third of our Scholars will be from the United States, and about two thirds will be from countries outside the United States. Those numbers will fluctuate from year to year, since the goal is to admit the world’s very best students, regardless of location.
Are you an international student? See how Stanford assesses  international academic credentials.

​How to Apply:

To enroll in September 2018, you must  apply  to the Knight-Hennessy Scholars Program by 1:00pm (Pacific Time) on September 27, 2017, and also apply separately to the specific Stanford graduate degree program that you wish to pursue.

The details are important, though.

Each year up to 100 high-achieving students (50 in the first year) who are independent thinkers, display purposeful leadership, and have a civic orientation will receive full funding to pursue a graduate education at Stanford.

  • Full funding includes tuition, stipend, graduate program and related academic expenses, with additional financial support available.
  • Pursue any graduate degree at Stanford, from PhDs in arts, education, engineering, humanities, or social sciences to professional degrees in business, law, or medicine.
  • Build skills in leadership and communication that will empower you to work across disciplines and to scale creative solutions for complex challenges.
  • Students who earned a bachelor's degree in 2013 or later are eligible to apply to the pioneer class of Knight-Hennessy Scholars.

Website

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…