Skip to main content

STORYLINES TO EMBARK: VICTOR KOREA SUPERSERIES

Featuring a $600,000 prize purse, the VICTOR Korea Open Superseries will kick-start this week. World no.1, defending champion and local superstar Lee Yong Dae will be playing his last international tournament as he has announced retirement from the Korean National Team.
The 2016 VICTOR Korea Open kicks off on Tuesday.

FINAL CHAPTER
This week will witness the end of a legendary career. Lee Yong Dae, whose talent, appearance and celebrity status have made him one of the best known shuttlers on the badminton scene. He began his career on the Korean National Team at the age of just 15, the youngest player to ever reach the level. Lee has claimed the number 1 in men’s doubles with three different partners, Jung Jae Sung, Ko Sung Hyun, and now Yoo Yeon Seong. Lee will be remembered as an Olympic champion as well. His mixed doubles partnership with teammate Lee Hyo Jung was a tremendous success back in 2008, when they surprised the world by snatching the gold as an unseeded pair in the 2008 Beijing Olympic Games. Lee has another Olympic bronze medal under his belt from London 2012 alongside Jung.
Lee will leave the international tour after the VICTOR Korea Open.
Lee and Yoo have set numerous records during their three-year partnership.
Lee and Yoo, the current number 1 and top seeds this week, have captured 15 tour titles during these three years and are looking to cap their glorious partnership with another crown at the home event.

New Episode
Korea’s top women’s singles Sung Ji Hyun did not enter last week’s Japan Open, looking to get back with the best preparation and performance for home fans. Seeded fifth, Sung will open her title defense against Cheung Ngan Yi of Hong Kong. If they both can play to the seeding, looming in the quarterfinals is a battle between the “first singles” with Sung and Taiwanese number 1 Tai Tzu Ying. Tai did not look in her sharpest form in her first outing after Rio last week in Tokyo and hoped to up her standard in the VICTOR event.
Sung is seeking to defend her women’s singles title.
Rio Olympics bronze medalists Jung Kyung Eun/Shin Seung Chan will return in action this week, too. Shin took a little warm-up last week with her previous partner Lee So Hee but they were eliminated in the opening round. Jung and Shin started their regular partnership just around this time last year, and it had been one of the fastest rising combinations in the rankings. They started out outside of the top 240 and surged into the elite 5 using less than six months. They will be the no.1 seeds at the 2016 VICTOR Korea Open and one of Korea’s best hopes to secure the victory on home turf. Jung and Shin received a bye in the first round. German pair Isabel Herttrich/ Linda Efler will post their first challenge.
Korean no.1 and Rio bronze medalist Jung/Shin.
The VICTOR Korea Open 2016 features a $600,000 total purse.
Official Stringing Team, the VPS (VICTOR Professional Stringing) on-site will continue to provide the utmost care and skills to treat players’ rackets for maximum performance.

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…