Skip to main content

OpenVillage Fellowship Program 2017 in  Brussels (Program Awards  up to  €15000 with Travel Cost)


Deadline:  Ongoing
Location: Brussels, Belgium

​Award:  15000 Euros
Overview:

Are you active in the field of care? Are you working on addressing problems related to health and social care - as a hacker, activist, maker, artist, trailblazer? Want to help shape an event that will take place in Brussels between 19-21 of October 2017?

Edgeryders offers two Fellowships, each of 15.000 Euros, for those of you who already work on care-related projects. Your task will be to help with the communication, outreach, and a curatorial role for one of the tracks of the OpenVillage festival.

How to Apply: 

  1. Connect with other participants by reading their stories at the bottom of  this page, and offering ideas or advice in the form of thoughtful comments.
  2. Think about a theme, session or exhibit on community care, that you would like to curate for the OpenVillage (see the  first proposal here).
  3. Write a post containing your proposal in our    shared workspace.

​About the program, process and selection criteria:

OpenVillage  believe that the future of health and social care is community-based and participatory. We are committed to the idea that care should not necessarily be handed down from institutions to the people but can emerge organically from the people according to their needs.

The OpenVillage Festival is a highly participatory festival showcasing working solutions and demos produced by community members, as well as pathways for working together towards their sustainability. It will take place on October 19-21, 2017 in Brussels and represents the culmination of the OpenCare 18 month research that involves hundreds of original initiatives.

Aiming to deepen community collaboration, during April - May 2017, the SCImPULSE Foundation will appoint 3 “students” to support communication and engagement for the OpenVillage. We use “students” in the Latin sense, of people that will apply themselves to the subject, as fellows of SCImPULSE Foundation, and not in any sense as an indication of career status.

What you will get if selected:

  • A bursary appointment: Up to 15000 Euro to reimburse your working time, distributed on the basis of winners’ financial needs
  • A travel budget: Up to 5000 Euro, to be authorized in advance by due justification.

Who can participate?

Anyone with a story of an open and participatory project of health/social care, who is interested in online and offline collaboration for social good.

Website:

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…