Skip to main content

OFID Development Leaders Scholarship 2017 to Participate in One Young World Summit (Fully Funded)

Deadline: June 20, 2017
Location:  Bogotá, Colombia

​Fully Funded!
Overview:

​The OPEC Fund for International Development (OFID) is the development finance institution established by the Member States of OPEC in 1976 as a channel of aid to the developing countries. OFID works in cooperation with developing country partners and the international donor community to stimulate economic growth and alleviate poverty in all disadvantaged regions of the world. It does this by providing financing to build essential infrastructure, strengthen social services delivery and promote productivity, competitiveness and trade. OFID’s work is people-centered, focusing on projects that meet basic needs - such as food, energy, clean water and sanitation, healthcare and education – with the aim of encouraging self-reliance and inspiring hope for the future.

OFID is a long standing supporter of One Young World and has enabled more than 150 young leaders to participate in the One Young World Summit since 2011.

This year OFID will sponsor 16 young leaders (including five Colombian nationals who also reside in Colombia) who are active in international development to participate in the One Young World Summit 2017 which takes place in Bogotá, Colombia from 4 - 7 October.

To learn more about OFID and its activities please visit:  www.ofid.org.

What does the scholarship include?

Access to the One Young World Summit 2017 in Bogotá, Colombia
  • Hotel accommodation on a shared basis between 4 October and 7 October
  • Catering which includes breakfast, lunch and dinner.
  • Transport between the Summit accommodation and the Summit venue.
  • Summit hand-outs and support materials.
  • The cost of travel to and from Bogotá.
​​Who can apply?

In order to apply you must be:
  • Aged 18 – 30
  • A national of one of the listed eligible countries.  Click here  to view list.
  • Please note that five of the places available are reserved for Colombian nationals who also reside in Colombia.

Successful candidates will excel in the following areas:
  • Evidenced commitment to the sustainable development of their country. This commitment can come in many forms; ranging from a high level of involvement in community initiatives to social entrepreneurship or from leading responsible business practices to public service.
  • Leadership ability
  • Concern for local or global issues
  • Ability to generate and articulate impactful ideas
  • Teamwork

How to apply

Submit an online application in English before midnight 20 June.

Website:

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…