Skip to main content

HOW TO ATTACH RACKET POWERIZER CORRECTLY?

If the racket no longer feels right, is the only option replacing it with a new one? Hang on, let us introduce a magical secret weapon to you - racket Powerizer.
 
badminton racket Powerizer
Example of racket Powerizer stuck on a racket
 

What is racket Powerizer?

Racket Powerizer is an accessory that adds weight to a racket. It is a made of metal with special glue on the back that allows it to be attached firmly to the racket 
VICTOR’s racket Powerizer comes in packs of six pieces, each piece weight 0.18g (±0.01). To keep the racket balanced, please use two pieces together.
 
VICTOR Powerizer
Racket-use Powerizer
 

What is the principle behind Powerizer?

Powerizer is a racket accessory developed from the momentum of inertia principle (note 1); by using racket Powerizer, the balance point of a racket is moved towards its head. In the instant that the racket is swung, the further the racket balance point is from our wrist (the force application point) the greater the centrifugal force felt and so the heavier the racket head will be.
 
The increased centrifugal force caused by momentum of inertia will increase the striking power of your shot. However, swinging greater momentum of inertia also requires correspondingly greater muscle strength, so the key to using Powerizer isn’t “the more the merrier ,”it is finding the racket weight that feels best for you.
 
badminton racket Powerizer
 

When to use Powerizer?

1. Racket weight can be adjusted by using Powerizer when the racket feels lighter and just doesn’t feel right when a player’s muscle strength has increased after using a racket for a period of time.
2. When a new racket is bought but, after being used a few times, it feels a bit on the light side, Powerizer can be used to adjust the weight slightly. 
3. If a player wants to increase their wrist/muscle strength, as well as buying a wrist training racket, Powerizer can be used to make a simple head-heavy racket for training purposes. 
 

What things need to be paid attention to when using Powerizer?

Attaching Powerizer in different position produces different effects. Below, three recommended attaching points are introduced:
1. Top of racket(12 o’clock position, two pieces): increase swing weight feeling 
2. Both sides of racket(3 and 9 o’clock, two pieces at each, four in all): increase racket weight and swing weight feeling 
3. Bottom  of frame(6 o’clock, two pieces):slightly adjust racket weight 
 
badminton racket Powerizer
Attaching point diagram
 

Steps for attaching the tape

1. Chose the place you want to attach the tape.
2. Rub the surface where the tape is to be attached with dry cloth.
3. Tear the adhesive liner off the tape, attach the tape to the racket and hold down for five seconds.
4. Go on the court and play!
 
Use steps of Powerizer
Use steps diagram 
 
After reading this Powerizer introduction, have you been converted?  Try using Powerizer to “custom-make” a racket that feels best for you.
 
Note 1: Momentum of inertia is also called moment of inertia .
Momentum of inertia is affected by the distance between the mass point (racket balance point) and axis of rotation (wrist.) 
 
( Edit by VICTOR Badminton )

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…