Skip to main content

Harvard Academy Scholars Program $98,000 (Fully Funded to USA)



Deadline: October 1, 2017
Location: Harvard University, USA

​Fully Funded Scholar Program!
Overview:

​This program is open to all recent PhD recipients and doctoral candidates.

The Academy Scholars Program identifies and supports outstanding scholars at the start of their careers whose work combines disciplinary excellence in the social sciences (including history and law) with a command of the language, history, or culture of non-Western countries or regions. Their scholarship may elucidate domestic, comparative, or transnational issues, past or present.

The Academy Scholars are a select community of individuals with resourcefulness, initiative, curiosity, and originality, whose work in non-Western cultures or regions shows promise as a foundation for exceptional careers in major universities or international institutions.

Academy Scholars are appointed for two years by The Harvard Academy for International and Area Studies and are provided time, guidance, and access to Harvard University facilities. They receive substantial financial and research assistance to undertake sustained projects of research and/or acquire accessory training in their chosen fields and areas. The Senior Scholars, a distinguished group of senior Harvard University faculty members, act as mentors to the Academy Scholars to help them achieve their intellectual potential.

​Terms:

The competition for these awards is open only to recent PhD (or comparable professional school degree) recipients and doctoral candidates. Those still pursuing a PhD should have completed their routine training and be well along in the writing of their theses before applying to become Academy Scholars; those in possession of a PhD longer than three years are ineligible.

Each year four to five Academy Scholars are named for two-year appointments. Academy Scholars are expected to reside in the Cambridge/Boston area for the duration of their appointments unless traveling for pre-approved research purposes.

Scholar Value/Worth:

​Postdoctoral Academy Scholars will receive an annual stipend of  $67,000, and predoctoral Academy Scholars will receive an annual stipend of   $31,000. This stipend is supplemented by funding for conference and research travel, research assistants, and health insurance coverage. Some teaching is permitted but not required.

Applications are welcome from qualified persons without regard to nationality, gender, or race

​Who is eligible to apply for the Academy Scholars Program?

The Academy Scholars Program is open to scholars from all countries and citizenships who have recently completed or are nearing completion of a PhD or equivalent doctoral program in the social sciences (including history and law).

The Academy Scholars Program is not a degree-granting program.  If you have not recently completed or are not currently enrolled in a PhD or equivalent doctoral program in the social sciences you are not eligible to apply for the Academy Scholars Program.

Predoctoral candidates must have finished all field research and be well into the writing stage of their dissertation at the time of application.  If you have completed a PhD program, the PhD completion date must be within three years of our October 1 application deadline.  For October 1, 2017 applicants, you must have completed your PhD  after September 30, 2014.

Finalists must be available to travel for a personal interview on the  December 6, 2017  interview date.

The Harvard Academy will arrange and pay for travel and hotel accommodations for the finalists to interview in Cambridge, Massachusetts, USA.

How to Apply:

All application materials need to arrive by the deadline of October 1. We do not accept late applications.
The completed application will include:

  1. Cover letter
  2. Curriculum vitae (CV) or resumé
  3. Research proposal (2500 word maximum)
  4. Official PhD program transcript
  5. Three letters of recommendation (uploaded through the online application)
Letters should be addressed to the "Selection Committee."

Letters of recommendation need to arrive by the deadline of  October 1.

The online application is accessed through the homepage of The Harvard Academy’s website. All parts of the application are submitted online.


What fields of study are eligible for the Academy Scholars Program?

The founders considered area studies expertise in non-Western parts of the world to be a valuable addition to the social science disciplines. Accordingly The Harvard Academy looks for outstanding applicants in PhD or equivalent programs or with PhD or equivalent degrees in disciplines normally represented as in the social sciences in universities, where most of the Academy Scholars find employment.

We define non-Western as any country other than the US, Canada, and Western Europe (as defined by the former Iron Curtain). Also, research that covers non-Western interaction with the Western region is transnational and thus eligible.

Accepted Fields of Study:

  • Africa Studies
  • Anthropology
  • Asia Studies
  • Central Asia Studies
  • East Asian Languages and Civilizations
  • Economics
  • Eastern Europe Studies
  • Ethnic Studies
  • Geography
  • Government
  • History
  • History of Science—non-Western
  • Inner Asian and Altaic Studies
  • International Relations
  • Latin American and Iberian Studies
  • Law
  • Middle East Studies
  • Near Eastern Languages and Civilizations
  • Political Economy and Government
  • Political Science
  • Psychology
  • Public Policy
  • Russia Studies
  • Slavic Languages and Civilization
  • Social Policy
  • Social Studies
  • Sociology
  • South Asia Studies
  • Southeast Asia Studies
  • Ukraine Studies
  • Women, Gender, & Sexuality—non-Western

Fields of Study that Are Not Accepted :

Please note that this list is not exhaustive.

  • Anything Western (US, Canada, and Western Europe, as defined by the former Iron Curtain)
  • Archeology
  • Architecture
  • Art History
  • Business
  • Classics
  • Global Health
  • Linguistics—non-English
  • Literature
  • Management
  • Medieval Studies—non-Western
  • Philosophy
  • Public Administration
  • Religion
  • Sanskrit and Indian Studies
  • Social Work
  • Urban Studies

Questions should be emailed to:

applicationinquiries@wcfia.harvard.edu

Official Website:

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…