Skip to main content

YSEALI Green School Internship Program Fall Semester 2017 Application

Internship Opportunity with Green School in Bali!
Young Southeast Asian Leaders Initiative

YSEALI Green School Internship Program Fall Semester 2017 Application

Dear YSEALI Members,

We are pleased to be continuing the YSEALI partnership with Green School and are announcing a call for applications for a 6-month internship opportunity that is related to every one of the YSEALI themes!
The Green School http://www.greenschool.org/, located in central Bali is a primary and secondary school that has an environmentally focused curriculum and an environmentally sustainable campus.  This innovative institution is globally recognized as a leading model for how to educate young people in an environmentally sustainable way that will also benefit the local community.  It’s the perfect place for YSEALI members to get hands-on experience in conserving the environment, social entrepreneurship, economic development, education, and civic engagement.
There are four enterprises at the Green School that have been in place for some time on campus.  This internship would be an opportunity to use your ecopreneuriship, civic engagement, and education knowledge to help make them full, self-sustaining social enterprises.  They each involve Green School students to varying degrees, but the School ‎wants dedicated, innovative, energetic YSEALI project managers and entrepreneurs to help make them more successful, more integrated into the community, and better drivers of environmentally sustainable practices. 
These Green School enterprises are:
• Kembali – More than a recycling center, Kembali is a Zero Waste initiative helping the local village become the greenest village in Bali
• BioBus - An alternative transportation and fuels initiative that has three busses running on bio diesel and is looking to grow into supporting use of used-cooking oil bio diesel around Bali, Indonesia, and the World
• The Green School Shop – Working to create economic opportunity in the local villages to supply sustainable products for our gift shop, and to supply opportunities for students to develop products as well.
• Kul Kul Connection – A community outreach program that teaches English to 250 local children and offers opportunities for starting mini-enterprises. This intern position would specifically be to support middle and high school Indonesian students in starting their entrepreneurial endeavors.

WE HAVE A SHORT DEADLINE.
If you have entrepreneurial and environmental skills and goals and want to get experience making a difference in your community, please fill out the online application form at bit.ly/YSEALIGreenSchool2017 by 7:59 a.m. WIB, Wednesday, June 7th.
The internship will begin on the 26th of July and extend until the 15th of December.   Please ensure that you are available to be in Bali at Green School for this entire time. Room and board, and all travel to and from Bali is fully funded.  Any additional expenses will need to be covered by participants themselves.  

The YSEALI/Green School Internship Timeline:
• Tuesday, June 6th                                             : Applications deadline
• Monday - Tuesday, June 12th - 13th              : Notification of selection to shortlist and schedule time for interview (only shortlisted candidates will be notified)
• Wednesday - Thursday, June 14th - 15th      : Interviews
• Friday, June 16th                                                : Final selection notification
• End of July 2017 – Mid-December 2017       : Internships period at the Green School

We look forward to meeting all of the innovative green YSEALI entrepreneurs.

Sincerely,
The YSEALI Team
YSEALI (Young Southeast Asian Leaders Initiative)
Public Affairs Section
U.S. Embassy Jakarta

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…