Skip to main content

United Nations World Food  Programme (WFP) Internship  2017

​The United Nations World Food Programme is the world's largest humanitarian agency fighting hunger worldwide.  The mission of WFP is to help the world achieve Zero Hunger in our lifetimes.  Every day, WFP works worldwide to ensure that no child goes to bed hungry and that the poorest and most vulnerable, particularly women and children, can access the nutritious food they need.

STANDARD MINIMUM QUALIFICATIONS:

Essentials

  • Currently enrolled and have attended University courses in the last 12 months inclusive of having completed at least two years of undergraduate studies or have recently graduated in the last 6 months in Business, Political Science or Marketing/Communications;
  • Proficiency in MS Office (Word, Excel, Power Point);
  • Fluent in English and French;
  • Strong analytical skills, with attention to detail;
  • Ability to think creatively and strategically;

Good to have

  • Work experience. Experience as an intern in a management/strategy consultancy or the marketing/ sustainability department of a company would be a plus;
  • Knowledge of the social enterprise world and public-private partnership building would be a plus.

ORGANIZATIONAL CONTEXT:

The World Food Programme is the world's largest humanitarian agency, fighting hunger worldwide. We are currently seeking to fill an internship position under the WFP Private   Partnerships Division. The position will be based at our Headquarters in Rome, Italy. The Internship will be for an initial period of  6   months starting from  13 July 2017.

JOB PURPOSE:

The selected candidate will be assisting the WFP  Private Partnerships Division   with the following key duties:

  • Draft proposals, presentations, communication pieces and impact reports for French and English speaking partners and prospects;
  • Map and research selected companies/foundations/social enterprises in the fields of food security and resilience building;
  • Help set up and coordinate short-term employee secondments in WFP country offices;
  • Produce summaries / case studies on existing public private partnerships;
  • Monitor media and manage the team’s weekly updates;
  • Support account management tasks upon request, i.e. organize high-level meetings, field trips, etc.
  • Undertake other related tasks and duties when needed.

TERMS AND CONDITIONS:

  • Interns receive a monthly stipend from WFP up to the maximum amount of US$1000 per month depending on the duty station of assignment. The current amount for Rome is around $860.
  • WFP is not responsible for living expenses, arrangements for accommodation, necessary visas and related costs.
  • Depending on the duty station of assignment, WFP will reimburse travel ticket for candidates who are nationals of developing countries and are pursuing their studies in their home country.
  • WFP will recognize candidates’ educational credentials from recognised institutions that have been certified by competent international or national authorities such as the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) or Ministries of Education;

Website:

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…