Skip to main content

the 5th International Conference on Sustainable Energy Engineering and Application (ICSEEA 2017),


 Continuous improvement of sustainable energy for eco-mobility -
http://situs.opi.lipi.go.id/icseea2017/
Research Center for Electrical Power and Mechatronics, Indonesian Institute of Sciences (RCEPM-LIPI) is proud to present the 5th International Conference on Sustainable Energy Engineering and Application (ICSEEA 2017), this conference to be organized in Jakarta, Indonesia from October 23-26, 2017. The objective of the conference is to serve as the confluence point between experts in the academia, research center and industry to present their up-to-date research and works in areas sustainable energy to emerge tremendous benefits for meeting global sustainable needs. The event will be an ideal platform among the participants to interchange novel concepts and latest discoveries around the globe, providing groundwork for future linkages between research and business relations.
ICSEEA is attended by government representative, industrial company, international researchers, scientists, and practitioners in the fields of sustainable energy.
ICSEEA 2017 is technically co-sponsored by IEEE with conference no. IEEE No. 41915. Accepted and presented papers will be submitted for publishing and indexing in IEEE Xplore digital library.

LEADING TALKS


PAPER SUBMISSION

We invite submissions on renewable energy and sustainable transportation. Author should submit full technical papers in doc/docx format through EDAS system https://edas.info/N23541 (click here fo help). Each paper will be double blind peer-reviewed by experts in the field for originality, contribution and soundness. Authors of accepted paper must guarantee that at least one of the authors will attend the conference and present their paper. In the event that the presenter is unable to attend the conference for any reasons, your accepted paper will not be considered for submission of the proceeding to the IEEE Xplore digital library.
Use the IEEE format template to prepare your camera-ready manuscripts in doc/docx format (http://www.ieee.org/conferences_events/conferences/publishing/templates.html). Do not add any header or footer in your submission.

SCOPE

A. Renewable Energy
  • Solar Power
    Photovoltaic technologies and system, photovoltaic material, solar radiation availability and variability, solar thermal technologies, thermal storage, solar heating and cooling, and solar building architecture.
  • Biomass Energy
    Biomass potentials and characterization, landfill gas, biogas and syngas, oil-based-biofuel and biomass conversion technologies such as gasification, pyrolysis, anaerobic digestion, or solid fuel combustion.
  • Hydro Energy
    Generators, turbines, electrical systems, system stability and reliability, assessment for power potential,simulation and optimization tools, hydropower infrastructure, and water management.
  • Wind Energy
    Turbine/generator design, driving circuits, wind-speed explorations, geographic aspects, rotor and stator aerodynamics, permanent magnet generators, speed control, and cooling system.
  • Hydrogen Energy
    Hydrogen production, material, electrolysis, storage system, fuel cell, and efficiency improvement.
  • Tidal and Wave Energy
    Underwater transmission, generator design, tidal and wave explorations, and fluid dynamics.
  • Geothermal Power
    Geothermal power plant, wells and pump modeling, piping engineering, steam field development, direct use ofgeothermal energy, and heat & mass transfer.
  • Thermoelectric
    Waste heat contents, Resistive temperature detective materials and advanced semiconducting materials, Solid state thermoelectric devices, Utilization of electrical field, magnetic field and stress for thermoelectricity.
  • Energy Conservation
    Smartgrid, energy mix, energy harvesting, cogeneration, combined cycle power plant, energy efficiency, green building, microgeneration, and climate change & forestry.
B. Sustainable Transportation
  • Electric and Hybrid Vehicle
    Plug-in hybrid electric vehicle, battery electric vehicle, hybrid electric vehicle, systems modeling, simulation and testing, energy management system, storagesystem, electronics control system, electric motor, propulsion & transmission, vehicle to grid, charging solution, aerodynamics, and fuel efficiency.
  • Conventional Vehicle
    Internal combustion engine, emission analysis, safety analysis, fuel efficiency, combustion optimization, hybridization, homogeneous charge compression ignition, chassis platform, ergonomics and aerodynamics.
  • Infrastructure and Support
    Charging point design and analysis, municipal fleet upgrades, maintenance and safety, grants and incentives,policy and regulation, intelligent infrastructure and guidance systems, infrastructure capacity management, parking management and electronic parking payments.
  • Alternative Green Fuel
    Such as bioethanol, biogasoline, biokerosene, biohydrogen, LNG, LPG, CNG, and dimethyl ether fuel. Thetopic includes production processes, standard quality, technologies, handling and storage, and residues management.
  • Traffic Management
    Traffic theory, modeling, and simulation, cloud computing for transportation, intelligent transport system, mass rapid transport, traffic management, traffic and communications networks, road charging, tolling and electronic toll collection, vehicle clearance and safety inspection.

Previous ICSEEA Conference

WebsitePublisher
4th ICSEEA 2016http://situs.opi.lipi.go.id/icseea2016IEEE Xplore
3rd ICSEEA 2015http://situs.opi.lipi.go.id/icseea2015IEEE Xplore
2nd ICSEEA 2014http://www.icseea.orgEnergy procedia
1st ICSEEA 2012http://www.icseea.org/summary-2012Energy procedia

For further inquiries, kindly contact: ICSEEA 2017 Secretariat

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…