Skip to main content

Rice: Research to Production,(Short courses)

Training@IRRI

How to Apply (Short courses)

Requirements and Instructions

Please read these before proceeding to the online application.
  1. Applicant must be a junior researcher, scientist, or professionals from national research and extension systems (NARES) or agencies working on rice and rice-based farming systems with at least a Bachelor’s Degree.
  2. Applicant must be 21-45 years old and proficient in oral and written English (for some courses, age limit may be lower).
  3. Interested applicants must have a fully accomplished online application form with all the necessary attachments (endorsement form, medical clearance form and scanned passport) 60 days or more before the start of the training course.
  4. Applicant must have a certification of availability of funding from IRRI, donor funds, sponsoring agencies to cover the full cost of training. This should be reflected in the Endorsement Form that can be downloaded at the bottom of this page.
  5. Please note that training fees do not include air ticket and other expenses unless otherwise stated in the award letter.
  6. If there is an IRRI Office in the applicant’s country, he or she must coordinate with the IRRI Country Office for information and assistance in organizing visa, air tickets, etc. of selected candidates.
  7. All IRRI training slots are awarded on a competitive basis. For each training program, a Selection Committee implements the selection process.
Successful applicants shall be notified by the Training Center Course Coordinator by e-mail.

A. For International/External Applicants
  1. External applicants (non IRRI employees) are required to undergo medical examination. Participants should be physically fit to attend the IRRI training, as supported by a satisfactory medical report signed by the examining physician. You may download the medical clearance form below.
  2. International applicants are required to fill-up the section for passport details and attach a copy of their scanned passport (preferably, in color).
  3. International applicants are also requested to answer the language proficiency section and attach results of standard tests like TOEFL and IELTS or a certification of English Proficiency from the English Department of the university or college where you obtained your highest degree.
  4. Once you have been accepted to the course, please send your flight information or a copy of your ticket to irritraining@irri.org so that airport pick-up and send-off arrangements may be made.
B. For Internal Applicants
  1. Internal applicants (IRRI Headquarters Staff) are no longer required to submit a medical clearance, passport details, and results of English proficiency tests.
  2. Please proceed with the online application and attach a scanned copy of your supervisor’s endorsement form with the agreement and BUS codes where we will charge your training fees.
Downloads
  1. Download and accomplish the forms (see attachments below) that you will need for your application. Please attach them to the online application form.
  2. Proceed with the online application here.

RATIONALE

The 3-week course aims to create a new generation of plant scientists that are well networked into the international community and understand the importance of innovative plant science in addressing global problems. It shall provide the participants with: (a) an understanding of the basics of rice production in Asia; (b) familiarity with the germplasm collection at IRRI and current issues related to germplasm exchange and intellectual property rights; (c) an appreciation of the research issues of IRRI and its developing partners; (d) hands-on skills relating to rice breeding, molecular genetics, and genomics; (e) an understanding of how to structure effective international collaborations; and (f) a plan and personal contacts to work effectively as part of the international research community in the future.

PARTICIPANTS


The course is designed to open young scientists and potential young scientists (21-35 years old) to the challenges and opportunities of rice science to meeting the global challenges of rice food security and to improve the livelihoods of resource poor rice producers.

CONTACT INFORMATION

Ms. Achu Arboleda
IRRI Education
Email: m.s.arboleda@irri.org

International Rice Research Institute (IRRI)
DAPO Box 7777, Metro Manila, Philippines
Fax: (63- 2) 891-1292; 580 5699
Phone: (63- 2) 845-0563; 580-5600 ext 2538
Email: IRRITraining@irri.org

Comments

Popular posts from this blog

StuNed Scholarships - Study in Holland

Kali ini saya akan berbagi pengalaman mendaftar Beasiswa StuNed {Apa itu StuNed? habis ini saya jelaskan} awal mulanya saat saya melakukan laporan penelitian di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional beberapa teman lagi ngomongin beasiswa ini, saya tidak tertarik sih awalnya karena lagi onfire di kementerian hehe, tapi karena akan ada pengangkatan eselon dan salah satu syaratnya sudah berpengalaman tentunya, selain itu harus minimal Master atau Doctoral maka saya iseng mencoba mendaftar StuNed {lagian pendaftaranya online dan tidak ada interviewnya jadi tidak menyita banyak waktu tinggal summit berkas "beres" habis itu tinggal tunggu pengumuman intinya pendaftaran hanya melihat berkas dan prestasi/pengalaman pendaftar} pendaftaran dibuka setiap tahun, setiap tanggal 1 April batas pendaftaran dan dibuka mulai 5 February kalau tidak salah. perlu diingat bahwa intake kuliah untuk beasiswa ini Antara bulan agustus sampai november ditahun yang sama dan hanya di kampus N…

Australia Awards Scholarship 2017 Shortlisting Result

Tulisan ini merupakan pengalaman pribadi dalam menembus beasiswa Australia Awards Scholarship. Saat ini saya sedang bekerja di Kementerian Perencanaan dan Pembangunan Nasional Republik Indonesia, yah saya sangat menikmati bekerja disini dan banyak ilmu dan pengalaman yang didapat tapi pada dasarnya saya dari SMA pengen bisa bekerja di Industry tapi saat itu belum dibuka recruitment calon pegawai yasudah saya di kementerian hehe. Sebetulnya habis lulus kuliah S1 saya binggung mau melanjutkan Master Degree atau Bekerja dahulu, dan ada kesempatan mendapat beasiswa KGSP dari pemerintah Korea Selatan setelah beberapa bulan kuliah di negeri ginseng saya mengundurkan diri alasannya Klik Disini Hasrat untuk sekolah di Luar Negeri sebetulnya masih sangat besar tapi banyak alasan mengapa saya harus tetap menetap sementara waktu di Indonesia untuk saat ini hehe. Saya suka iseng-iseng mendaftar beasiswa,  Pada bulan Januari 2017, saya telah mendapatkan Unconditional LoA ( Letter of Acceptance ) …

Pengalaman mendaftar StuNed 2017

Berbekal informasi dari teman, aku cari-cari lagi lebih mendalam segala informasi tentang S2 di Belanda. Setelah baca dan memilah-milih banyak website, artikel, dan blog banyak orang akhirnya aku melabuhkan pilihan ke Wageningen University and Research (WUR) program Environmental Sciences. Untuk beasiswa S2 ke belanda ada beberapa pilihan, diantaranya Netherlands Fellowship Programmes (NFP) dan Stuned. Tapi kedua beasiswa tersebut mengharuskan si pendaftar untuk mendapat LoA dari salah satu universitas di Belanda.
Selanjutnya. aku segera menyiapkan berkas untuk mendaftar ke WUR di sela-sela mempersiapkan berkas-berkas untuk Swedia. Sebetulnya waktu pendaftaran yang diberikan oleh pihak univ cukup panjang, namun waktu pendaftaran dibatasi bagi pendaftar yang ingin mendaftar beasiswa, terutama beasiswa NFP yang terlebih dahulu harus mendapat semacam invitation dari WUR (setelah mendapatkan LoA) untuk mendaftar beasiswa tersebut. Dokumen yang dibutuhkan memang ternyata gak ribet. Ga butuh…